Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokus o odpověď III

Byl jsem velice potěšen z ohlasu, většinou nesouhlasného, na můj článek: „ Pokus o odpověď II“, ve kterém jsem vyjádřil moje chápání úlohy Karla Marxe a marxismu v dějinách.

Ve svých úvahách se snaží vycházet z podstaty problémů, z jejich souvislostí, vztahu, vývoje a z toho nezbytně vyplývajících změn. Tím je také dána možnost předcházet zkreslujícímu zjednodušování.

Proto se pokusím v tomto pojetí pokračovat a argumenty zdůvodňovat moje pravicové, antikomunistické přesvědčení vycházející z dlouhodobých životních zkušeností a ze sledování stále všestrannějšího bádání, zejména historiků.

Pochopitelné je, že se budu vyjadřovat a to s velkou radostí k nepřirozenosti, zhoubě a zlu marxismu-leninismu a z něho vycházející různě zabarvené levičáctví. Zatím píšu dvanáctý článek a v hlavě jich také mám ještě minimálně jednou tolik.

Samozřejmě vím, že se budu opakovat, ale co mně zbývá, když dosud mně známá nesouhlasná odezva na moje názory donekonečna papouškuje známé verze levičáků. Žiju však v přesvědčení, že opakování je matka moudrosti.

Jsem ztotožněn i s tím, že někteří čtenáři si pomyslí, proč tak starej dědek se vůbec ještě opovažuje servírovat svoje stařecké názory, takříkajíc „stele rozumem“. Trénuju mozek, aby mně tak „nesračkovatěl“  a také proto, protože soustavné sledování politického dění dokazuje stálou nepoučitelnost mnohých, značnou zapomětlivost, nízkou schopnost samostatného politického uvažování, mnohým schází seberealizace a nahrazují ji nabubřele nepřirozenou zásadovostí v tom smyslu, že nebudou měnit názory. Zapomínají však, že odnepaměti platí – názory nemění jenom debil.

Clemenceau, francouzský politik, spoluautor versailleské mírové smlouvy, ve dvacátých letech prohlásil: „Kdo není levičákem ve dvaceti, nemá srdce, kdo jím je ve čtyřiceti, nemá rozum“. Dalším nepřijatelným postojem mnohých lidí je jejich deficit sebereflexe v tom, že vidí chyby a nedostatky všude jinde kolem sebe, jenom ne u sebe. Přitom mravnost a individualita člověka velí při posuzování různých jevů, začít u sebe.

Příčiny nastíněného politického marasmu, neboli duševní zchátralosti a sešlosti, nevytváření nezbytných podmínek k všestrannému a tím svobodnému a plodnému uvažování bezpečně najdeme u komunistů. Oni různými násilnými metodami omezovali, zakazovali, tajili, cenzurovali atd. vše, co nebylo v souladu s jejich jediným, správným, dokonce „vědeckým“ pohledem na svět a jeho praktickým uplatňováním, marxismem-leninismem.

¸Ano, pan Jiří Svoboda má pravdu v tom, že žádný jiný myslitel neovlivnil dějiny tak jako Karel Marx. To nedokázala ani různá náboženství a víra v Boha, či bohy. Ovšem zapomněl dodat, že negativně, dokonce tak výrazně, že narušil, přerušil a v něčem až likvidoval tisíciletou kontinuitu civilizace s jejími praxí osvědčenými a stále úspěšnějšími pilíři.

Které to jsou ?

Svoboda a demokracie, nahrazena diktaturou proletariátu lživě vydávanou za vrchol demokracie. Skutečnost je taková, že jakákoliv diktatura má stejný smysl jako tyranie. Oběma je vlastní samovláda vyznačující se krutostí vládních metod, násilím, útlakem opírající se o různé lidsky nedůstojné zákazy, zastrašování, fyzické i psychické násilí atd. proti všem a všemu, co je v rozporu s diktátem.

U proletářské diktatury to je ještě horší, tvrdší, bezohlednější v tom, že přechází až k zločinnosti. Krádež soukromého majetku od velkopodniků a konče hokynářem, věznění a vraždy lidí bojující za svobodu a demokracii jsou zločiny per excelence, v pravém slova smyslu.

Dělnická třída, nově se tvořící v lůně kapitalismu, jako její nerozlučná součást, fakticky ještě v plenkách, a proto nezkušená, neznalá a tím i neschopná vládnout, byla marxismem „vědecky“ zdůvodněna a určena jako vedoucí síla společnosti. Již zárodek budování rovnostářské společnosti, která měla sloužit jako záruka nejvyšší spravedlnosti byl paradoxní, odporující zdravému rozumu v tom, že jedna část společnosti byla vyčleněna, stala se rovnější, jedna určena k likvidaci – kapitalisté a na rolnictvo a inteligenci zbyla úloha posluhovačů dělnické třídy. Mezi rovnými se stali nerovnými, podlidi. Tato protismyslnost byla do úplného zblbnutí omílána frází: vše co je v zájmu dělnické třídy, je v zájmu všech.

Tímto však paradox nebyl ještě vyčerpán, prohloubil se až do zločinnosti tím, že nedospělé, nezralé dělnické třídě byl svěřen historický úkol: likvidace svých rodičů – kapitalistů a kapitalistického režimu. Splnění tohoto hrůzostrašného přeludu mělo vést k osvobození proletariátu z pout kapitalismu, fakticky z rodinných pout tím, že bude odstraněno vykořisťování člověka člověkem, k tomu bylo nutno odstranit soukromé vlastnictví a učinit ho celospolečenským. Hlavní metodou k docílení této fantasmagorie byl neustále se zostřující třídní boj mezi buržoazií a dělnictvem. V mnohatisícileté historii civilizace tak nadlidský a současně nelidský úkol ještě nikdo nikdy neměl. Tuto proti humanismu, proti úctě k člověku jdoucí ideu nelze plnit svobodně, dobrovolně v demokratických vztazích, ale jedině diktátem, násilím a terorem.

Určitě ne náhodou, ale z hlubokého přesvědčení a na základě draze získaných zkušeností byl parlamentem přijat „Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a odporu proti němu“. Úvodem  § 1 a § 2 stanovují – režim založený na komunistické ideologii byl od února 1948 do listopadu 1989 zločinný, nelegitimní a je zavrženíhodný . KSČ je označena jako organizace zločinná, zavržení hodná, obdobně jako další organizace založené na její ideologii.

Dnešní článek zakončím něčím z vtipné lidové moudrosti té doby.

Významným pomocníkem dělnické třídy v jejím historickém poslání byl: socialistický striptýz – vyhrňme si rukávy.

Za kapitalismu je vykořisťován člověk člověkem, kdežto za socialismu je to právě naopak, a proto všechno spěje od nesmělých úspěchů ke smělým neúspěchům.

Rozdíl mezi lidem a lidmi vyjádřil takto: náš lid budoval novou spravedlivější společnost a statečně překonával všechny překážky, kdežto lidi na to povětšině srali.

 

Vladimír Houser

Autor: Vladimír Houser | pondělí 9.11.2015 17:44 | karma článku: 11,06 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Vladimír Houser

Práva a povinnosti

Lidská populace již od svého vzniku až dosud je churavá tím, že intenzivněji preferuje svoje úsilí za svá práva a nároky a výrazněji šetří svým úsilím za plnění svých povinností.

27.12.2015 v 19:22 | Karma: 17,39 | Přečteno: 444x | Diskuse| Ostatní

Vladimír Houser

Politika

Příliš mnoho lidí žije v přesvědčení, že politika je svinstvo. Tento „názor“ není ojedinělý ani mezi lidmi vysokoškolsky vzdělanými.

13.12.2015 v 21:59 | Karma: 7,73 | Přečteno: 267x | Diskuse| Ostatní

Vladimír Houser

Konzumní společnost

Hledači nového systému za kapitalismus a současně jeho „osvícení“ napravovatelé jsou zaujati svým opravárenstvím tak, že zavání, až páchne fušerstvím v podobě odporu k jeho hnací síle – dosahovat zisk, peníze, spotřebu, prospěch.

3.12.2015 v 18:07 | Karma: 14,53 | Přečteno: 747x | Diskuse| Ostatní

Vladimír Houser

Terorismus islámských extrémistů

Teroristický útok na několika místech v Paříži a možnost jeho pokračování kdykoliv a kdekoliv prohloubil oprávněnou pozornost a všestranné odsouzení na celém světě.

26.11.2015 v 18:48 | Karma: 26,34 | Přečteno: 977x | Diskuse| Ostatní

Vladimír Houser

Kapitál, práce a půda

Zkušenosti z praktického uplatňování marxismu-leninismu ve 20. století více než přesvědčivě potvrdily všem inteligentním lidem, jak devastující pro materiální i duchovní život tato ideologie byla.

17.11.2015 v 18:07 | Karma: 14,91 | Přečteno: 443x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 544x
Jsem důchodce, stár 93 let, mající základní vzdělání, původním povoláním dělník v pivovaru. Mám 5 dětí, 8 vnoučat a 8 pravnoučat. Jsem přesvědčený pravičák a budu psát převážně o politice

Seznam rubrik