Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak již napsali někteří diskutující, kapitalismus není třeba měnit. Volný trh byl dehonestován jen jako pojem, ve skutečnosti vyprázdněný není.

A ještě mám výhrady k tomu popisu demokracie. Demokracie ve skutečnosti neznamená svobodu jednotlivce, ale přizpůsobení se jednotlivce většině. Lidé to bohužel velmi často zaměňují a pak nadávají na současnou demokracii.

1 0
možnosti

J25i19ř81í 16V41a87c76a

20. 9. 2015 22:10

Já myslím, že nemá cenu hledat nový ekonomický model za kapitalismus nebo socialismus - obojí jsou pod vlivem biblické civilizace. A tu je potřeba nahradit.

A ono se to překvapivě děje .... viz. KSB a DVTR nebo Pjakin.

0 0
možnosti

K87a16r50e80l 89B71o95k

20. 9. 2015 21:33

Velice správně a výstižně napsáno. Máte ode mne karmu.R^ Lidé s komunistickým myšlením Vás budou minusovat. Ani si neuvědomují, že nyní mohou, za vlády komunistů by byli trestáni.

0 0
možnosti
Foto

Kapitalismus je správný ekonomický způsob, jenže aby opravdu fungoval a ukázal svůj potenciál, musí mít lidé svobodu podnikání.  Tu jim ale stát nedává.  Proto jde stále o nějaký druh státního socialismu.

2 0
možnosti
Foto

Kapitalismus je přirozený systém. Chceš peníze, nabídni produkt, službu či svou práci. Měnit lze jen jeho formy či parametry, ale fungovat bude vždy. Pokusy o jiný systém logicky zkrachují, neb vycházejí z nerealistických rovnostářských předpokladů.

2 0
možnosti
Foto

Politika byla, je a vždy bude svinstvo.  Mnoho lidí věří tomu, že Stát disponuje zázračnou mocí nastolit obecnou prosperitu pomocí prosté tvorby a rozdělení bohatství. Lidé chápou Stát jako zdroj „obědu zdarma“ - nebeské many. Není tak překvapením, že téměř každý politický vůdce myšlenku „obědu zdarma“ silně podporuje. Kandidáti při volbách svádí voliče širokou nabídkou dárků, kterými po volbách doplní již existující politickou nadílku. Většina lidí podporuje existenci státu jen proto, že je pro ně proklamovanou normou, ve které žijí od narození.

1 1
možnosti
Foto

v předvečer krachu současného systému, který přežívá jen díky tisky nekrytých peněz, jde o velmi hloupý, nabubřelý článek Rv

1 1
možnosti
Foto

Kapitalismus je nadávka, kterou vymyslel Marx, protože nenáviděl tržní hospodářství.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 544x
Jsem důchodce, stár 93 let, mající základní vzdělání, původním povoláním dělník v pivovaru. Mám 5 dětí, 8 vnoučat a 8 pravnoučat. Jsem přesvědčený pravičák a budu psát převážně o politice

Seznam rubrik