Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

proberte se, režim kolabuje, změn jsou nezbytné

1 0
možnosti

Žertujete?

Trh že působí každodenně?

1/3 zahraničního obchodu probíhá mezi tuzemskými dcerami a zahraničními matkami za "vnitropodnikové ceny". 2.třetina mezi nadnárodními firmami navzájem a až ta zbývající třetina se setká s trhem, ale ta už nám ho nezachrání, že?

Velcí hráči se trhu dokáží vyhnout, protože ten znamená konkurenci a tu chápou - z jejich pohledu zcela správně - jako zbytečné plýtvání prostředky.

Ne že jim to darebák stát nařídil, ale oni sami ví, že síla je v monopolu nebo aspoň oligopolu a tak se trhu a tedy konkurenci vyhýbají kde a jak mohou. A pokud mají dostatečnou sílu, dokáží to.

0 0
možnosti
Foto

Trh samozřejmě působí každodenně a stále. Veškeré peníze jsou neustále přerozdělovány, ať již dobrovolně, vydělávajícím jedincem, či státem, který peníze vydělávajícímu jedinci sebere. Která z těchto metod přerozdělování je spravedlivější a humánnější? Která je mírumilovnější a vede k větší prosperitě pro větší počet lidí?

0 1
možnosti
Foto

Nový model existuje.  Anarchokapitalismus.

0 1
možnosti
Foto

Anarchokapitalismus může být vždy jen přechodnou formou, neboť existují síly, které velmi rychle ho přeměňují v opak, tedy ve státně monopolní kapitalismus.

Vždy se v rámci anarchokapitalismu vytvoří skupina, která otevřeně či skrytě a dokonce možná nechtěně bude na sebe brát roli státu. A pro slabost ostatních hráčů bude mít úspěch.

A ještě k těm emisím, kdyby té státní regulace nebylo, koupeme ve smogu, protože pro jednu firmu není efektivní snižovat emise a pro kupce jako jednotlivce to není důležité.

0 0
možnosti

Velmi příjemné počtení plné životní zkušenosti. Přeji ať vám mysl i tělo slouží ještě hodně dlouho.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 544x
Jsem důchodce, stár 93 let, mající základní vzdělání, původním povoláním dělník v pivovaru. Mám 5 dětí, 8 vnoučat a 8 pravnoučat. Jsem přesvědčený pravičák a budu psát převážně o politice

Seznam rubrik