Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Marx byl především veliký filozof. Marxizmus byl většinou nepochopen a zneužit. Marx pochopil evoluci lidí tak, jak Darwin pochopil evoluci zvířat. Většina vašich kritických výroků je hrubě nesprávná, neb vychází z nepochopení evoluce.

Jen tak pro kontrolu, jist znáte Marxovu filozofii a jeho tři základní filozofické zákony. A zcela jistě jste o nich jako dělník v pivovaru mohl mnoho přemýšlet. A tak si pojďme na toto téma popovídat.

1 1
možnosti
Foto

Vaše názory jsou sice svérázné, leč zčásti i pravdivé. K lepšímu poznání skutečnosti je třeba uplatnit základní heslo: důvěřuj (propagandě), ale prověřuj. Vy málo prověřujete, a to je problém.

0 0
možnosti
JS

Snad žádný jiný myslitel neovlivnil dějiny tolik jako Karel Marx. Ač byly jeho myšlenky ve dvacátém století mnohdy zneužity k účelům totalitních režimů, jeho vliv na boj dělníků za lepší pracovní podmínky je nesporný. Ke svým duchovním otcům ho dodnes řadí sociálnědemokratické strany, které se ale v zájmu ochoty podílet se na parlamentní demokracii vzdaly myšlenky na násilné uchopení moci dělnickou třídou. Přestože jsou Marxovy myšlenky dodnes středem ostré polemiky, vliv jeho děl na dějiny 20. století je přinejmenším udivující. Britové ho v roce 1999 v anketě BBC dokonce zvolili myslitelem tisíciletí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 544x
Jsem důchodce, stár 93 let, mající základní vzdělání, původním povoláním dělník v pivovaru. Mám 5 dětí, 8 vnoučat a 8 pravnoučat. Jsem přesvědčený pravičák a budu psát převážně o politice

Seznam rubrik